Raggmunkar med fläsk
Raggmunkar förväxlas ofta med rårakor men skiljer sig genom att den rårivna potatisen blandas med pannkakssmet, vilket ger en stabilare och mer pannkaksliknande maträtt. Till raggmunkar serveras stekt fläsk och lingon.
Antal portioner: 4
Ingredienser
800 g potatis
1 ägg
1 1/2 dl vetemjöl
3 dl mjölk
2 tsk salt
50 g smör
rårörda lingon
stekt rimmat fläsk
Gör så här;
1. Gör en pannkakssmet av ägg, mjöl och mjölk.
2. Skala potatisen och riv den på ett rivjärn direkt ner i smeten så hinner den inte mörkna. Salta.
3. Stek små plättar av smeten i smör på måttlig värme så att potatisen hinner bli genomstekt. Servera med rårörda lingon och stekt rimmat fläsk.
Själv brukar jag byta ut fläsk mot bacon istället!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar